افزایش پلکانی قیمت میلگرد
افزایش قیمت شمش در عرضه روز گذشته به همراه نوسانات نرخ دلار، به بروز برخی هیجانات افزایشی در قیمت آهن آلات و افزایش پلکانی قیمت روز میلگرد شد، اگرچه این نوسانات در هفتههای گذشته نیز ایجاد شد و مجددا فروکش کرد اما ممکن است قطعی برق فولادسازان، تداوم نسبی افزایش قیمت آهن در روزهای آتی را رقم بزند…
روز گذشته به تأثیر از معاملات شمش در بورس کالا شاهد افزایش قیمت روز آهن آلات در برخی از حوزههای بازار آهن داخلی بودیم اما میزان این هیجانات افزایشی در بازار میلگرد نمود بیشتری داشت.
بازار ارز نوسان چندانی نداشت و در همان کانال 49 هزار تومان نوسان 200 تومانی داشت به طوری که در پایان روز هر دلار بازار آزاد حدود 49 هزار و 450 تومان مبادله شد.
نگاهی بر نوسانات بازار آهن
روز گذشته قیمت میلگرد آجدار در بسیاری از مبادی فروش با افزایش 100 تا 500 تومانی همراه بود و بیشترین هیجانات افزایشی را نسبت به سایر آهن آلات تجربه کرد اگرچه تعدادی از کارخانهها هم ثبات قیمت داشتند.
بیشترین معاملات بازار آهن روز گذشته در حوزه میلگردهای ارزان قیمت و نیز میلگرد ذوب آهن بود که از رونق نسبی برخوردار بودند.
قیمت روز تیرآهن در چند کارخانه بدون تغییر بود اما قیمت تیرآهن اصفهان و فولاد یزد ئر برخی سایزهای بین 10 تا 80 هزار تومان افزایش قیمت داشتند، بازار تیرآهن برخلاف بازار میلگرد روز گذشته رونق چندانی نداشت.
قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی و قیمت سپری هم در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شدند ولی قیمت نبشی ناب تبریز با فازیش 100 تومانی همراه بود.
قیمت پروفیل آهنی، قیمت پروفیل در و پنجره، پروفیل سبک و سایر پروفیلها هم عمدتا ثابت اعلام شدند اما قیمت پروفیل نیکان با کاهش 200 تومانی عرضه شد. قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله مبلی، لوله داربست و سایر لولههای درزدار و بدون درز هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد.
قیمت ورق سیاه در اکثر کارخانهها تغییری نداشت اما قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه حدود 300 تومان افزایش داشت همچنین ورق آهن کاویان هم در برخی ضخامتها 100 تا 200 تومان افزایش داشت. همچنین قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی و قیمت ورق رنگی شیروانی در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.
همانطور که در گزارش تحلیلی روز گذشته هم اشاره شد در سه هفته اخیر با هر عرضه شمش در بورس کالا شاهد بروز هیجانات افزایشی قیمت آهن کیلویی هستیم که روند آن دوام چندانی ندارد و این نوسان در کوتاه مدت رخ داده و مجددا فروکش میکند.
تأثیر معاملات شمش در قیمت آهن
در ابتدای مرداد ماه بازارساز برای جلوگیری از زیان فولادسازان و ممانعت از کاهش بیشتر قیمتها و نیز ایجاد رونق نسبی در بازار، خرید شمش که تنها با سامانه بهین یاب انجام میشد را آزاد کرد، از همین رو پس از اجرای این دستورالعمل شاهد افزایش تقاضا و همچنین افزایش قیمت شمش در این بازه زمانی بودیم به طوری که در سه هفته اخیر هر کیلو شمش حدود 600 تومان افزایش قیمت داشته است.
در بورس روز گذشته قیمت شمش در هر کیلو حدود 19 هزار و 460 تومان عرضه شد که در مقایسه با آخرین عرضه 2 درصد افزایش قیمت داشت، به طوری که قیمت آن بین 19 تا 21 هزار تومان اعلام شد، در واقع از ابتدای مرداد ماه با هر عرضه شمش شاهد افزایش قیمت این محصول بودیم که به تأثیر از این نوسانات، قیمت محصولات فولادی پایین دست و بالادست هم افزایش یافت؛ البته همراهی نوسانا بازار ارز با معاملات شمش بورسی را هم باید مد نظر قرار داد.
نکته قابل توجهی که در بازار آهن دیده میشود این است که به رغم تلاش بازارساز برای رونق بازار، قاضای مصرفی همچنان در کمترین حالت گزارس میشود و بازار هم در شرایط فعلی بسیار کم عمق و متزلزل دیده میشود. از همین رو توصیه میشود پیش از اقدام به خرید آهن آلات از کارشناسان مجموعه آهن پرایس مشاوره بگیرید تا خریدی امن و راحت را تجربه کنید
در نهایت باید گفت در سه هفته گذشته فرصت بسیار مناسبی برای تأمین موجودی و خریدهای منطقی فراهم بود و به عقیده کارشناسان تا زمانی که کف قیمت میلگرد در کانال 23 تا 24 هزار تومانی قرار ادرد همچنان زمان مناسبی برای خرید آهن و میلگرد محسوب میشود.
در پایان نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار داد محدودیت برق فولادسازان بزرگ است که زمان رفع این محدودیت هنوز مشخص نیست و به نظر میرسد اگر گرمای تابستان همچنان در اوج باشد قطعی برق هم تداوم خواهد دشت که این امر نیز ممکن است به رشد قیمت روز آهن آلات دامن بزند.