بازار آهن چه تغییراتی داشته است؟

0
(0)
گزارش ها از بازار آهن داخلی حاکی است که روز گذشته عمده مبادی فروش قیمت ها را ثابت اعلام کردند.

به گزارش اخبار ساختمان، گزارش ها از بازار آهن داخلی حاکی است که روز گذشته عمده مبادی فروش قیمت ها را ثابت اعلام کردند و جسته و گریخته کاهش قیمت هم مشهود بود؛ اما با این حال شنیده می شود که حجم معاملات بسیار ضعیف است و در پایین ترین سطح خود قرار دارد.

در نخستین روز هفته بازار ارز کمی افزایشی شد و قیمت دلار پس از چند روز ثبات در بازار آزاد با افزایش ۴۰۰ تومانی در محدوده ۳۵ هزار و ۶۳۰ تومان به فروش رسید.

بررسی نوسانات بازار آهن

گزارش ها از بازار میلگرد حاکی است که اکثر کارخانه ها ثبات قیمت داشتند اما برخی مبادی فروش کاهش ۵۰ الی ۲۰۰ تومانی را در لیست فروش خود اعمال کردند، از همین رو کف پیشنهادی قیمت میلگرد آجدار در محدوده ۱۵ هزار و ۵۰۰ الی ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان گزارش شد.

قیمت قوطی و پروفیل روز گذشته عمدتا ثابت اعلام شد اما نوسانات جزئی هم مشهود بود به این صورت که چند کارخانه کاهش ۱۰۰ تومانی داشتند. قیمت قوطی آهن ضخامت ۲ میلیمتر از کف ۲۱ هزار تومان تا محدوده ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان گزارش می شود.

قیمت روز لوله مانیسمان، گازی، مبلی و انواع لوله ها روز گذشته در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد. نبشی و ناودانی ایرانی با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد و چند شرکت تغییر قیمت نداشتند.

قیمت روز تیرآهن در شماری از مبادی فروش در بخش شاخه فروشی کاهش ۱۰ الی ۷۰ هزار تومانی داشت و در برخی مبادی فروش هم ثابت اعلام شد. قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی روند کاهشی داشت که حدود ۵۰ تومان اعلام شد، شماری از کارخانه ها نیز محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند؛ همچنین نیمی از کارخانه های ورق سیاه با کاهش ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان اعلام قیمت کردند و بخشی از مبادی فروش نیز ثبات قیمت داشتند.

گزارش ها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که حدود یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۹۳۰ تن محصول فولادی به تابلو معاملات راه پیدا کرد که معادل ۷۳/۴ درصد بود. از این میزان ۸۵ هزار و ۵۰ تن به شمش بلوم اختصاص داشت که نرخ پایه آن ۱۵ هزار و ۳۷۰ تومان در نظر گرفته شده بود اما به دلیل عدم استقبال از این محصول از روی تابلو معاملات حذف شد. امروز نیز حدود پنج هزار تن شمش بلوم با قیمت ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان در بورس کالا عرضه می شود.

افت صادرات فولاد در سال جاری

براساس گزارش منتشر شده از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صادرات محصولات فولادی در هفت ماه گذشته در مقایسه با ایام مشابه سال گذشته کاهشی بوده است که حدود ۴۵۰ هزار تن گزارش شد.

به این صورت که در هفت ماه گذشته صادرات محصولات میانی با کاهش ۹ درصدی مواجه بوده و مقاطع تخت و طویل هم چهار درصد کاهش صادرات داشته است. در کل میزان کاهش محصولات فولادی در مقایسه با سال گذشته حدود ۴۵۰ هزارتن برآورد شده که رقمی معادل ۷/۵ درصد است.

بر اساس این گزارش یکی از علل اصلی کاهش صادرات فولاد در این بازه زمانی را می توان تعیین عوارض سنگین صادراتی برای محصولات فولادی به شمار آورد؛ زیرا عمده صادرات محصولات فولادی ایران به محصولات میانی اختصاص دارد که غالبا به صورت سفارشی صادر می شود؛ به این صورت که از هنگام انعقاد قرارداد تا ثبت در گمرک، حدود ۲ الی سه ماه طول می کشد از همین رو اثر مصوبه پس از چند ماه در بازار مشاهده شد و براساس گزارش ها اثر این مصوبه در آمار صادرات محصولات فولادی در تیر و مردادماه نمود بیشتری داشت.

به عقیده کارشناسان این انجمن، وضع چنین مصوبه ای غیرکارشناسی و بدون برنامه بود که پیامدهای جبران ناپذیری نیز به همراه داشت؛ به طوری که صادرات و ارزآوری محصولات فولادی در این ایام کاهش چشمگیری داشت؛ اما با توجه به اینکه اصلاح این مصوبه به موقع انجام نشد بخش فولاد دچار زیان شد و علاوه بر از دست رفتن بازارهای هدف صادرات، ارزآوری فولاد ایران در زمانی که فولاد جهانی در بالاترین نرخ خود قرار داشت، از دست رفت.

0 / 5. 0

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
بررسی روش‌های نوین بازیافت ضایعات آهنی